Blog,  Gelezen,  Update status boek

September 2020: schrijven, lezen en de rest

De nazomerse dagen van september vielen net op tijd voor een weekje vakantie, waarin we niet alleen binnen-activiteiten deden (een escape room), maar ook buiten van het zonnetje genoten. De regenachtige dagen daarna waren natuurlijk perfect voor lezen en schrijven!

 

SCHRIJVEN…

In september verbleef het manuscript van ‘Overstekers – Koninklijke magie’ bij de redactrice. Dat schiep meer tijd om bezig te zijn met andere projecten.

De 366ste dag

Het sprookje ‘De 366ste dag’ groeit nog steeds naar zijn vaste vorm toe. Momenteel worden bij de uitgever tekeningen en tekst samengebracht. Intussen worden er ook opnames van de muziek gemaakt.

Het verhaal is ooit gegroeid uit een reeks gedichten die door korte stukjes proza aan elkaar werden verteld. Naarmate het verhaal meer vorm kreeg, werd het langer, en in de uiteindelijk versie zijn de gedichten op één na helemaal uit het boekje verdwenen. Soms verbaast het mij nog eens hoe sterk een idee kan evolueren.

Hoewel iedereen het erover eens is dat het verhaal nu lekkerder leest zonder de onderbreking van de gedichten, kreeg ik een paar keer van vroege proeflezers het commentaar dat het zo jammer zou zijn als ze helemaal zouden verdwijnen. Zeker ook omdat een deel van de muziek en de tekeningen geïnspireerd werd door de gedichten.

In een onverwachte mutatie kwam de optie op tafel om de gedichten een nieuw leven te geven in een apart dichtbundeltje voor de liefhebbers. Dus in september werden er ineens gedichten geselecteerd en geredigeerd en werd er tussen de schetsen gezocht naar illustratiemateriaal.

Halloweenmarkt

De festivals zijn dit jaar helaas allemaal in het water gevallen en ik lees net dat ook de najaarseditie van FACTS het niet gaat halen. Er staat dus nog steeds niet veel op het programma, maar eind deze maand (behoudens nieuwe regelgeving natuurlijk) staat er wel een Halloweenmarktje ingepland. Wil je dus je kostuum nog eens uit de kast halen, een boek laten signeren en/of Halloweensfeer opsnuiven, Oordegem is the place to be!

 

… LEZEN…

Nadat ik dankzij een lief kennisje een hele doos tweedehands boeken in handen kreeg waarin bijna de complete Black Dagger Brotherhood-serie zat, zat ik in september ineens toch weer paranormal romance te binge readen.

Daarnaast kwam ik eindelijk eens toe aan de Summoner-reeks van Taran Matharu. Die zag ik op de Boekenbeurs in Antwerpen voor het eerst (oh, gouden tijden, toen we niet beter wisten dan dat die elk jaar terugkwam) en sindsdien bleef hij in mijn achterhoofd zitten. Helaas was ik niet helemaal overtuigd… Ik vond het concept van het summonen zelf geweldig, maar maakte op de een of andere manier niet helemaal de klik met het hoofdpersonage. Toch ben ik wel benieuwd naar hoe het verdergaat, dus de vervolgdelen blijven voorlopig op mijn ‘wil ik lezen’-lijstje staan.

… EN DE REST

Vakantie

Normaal maken we jaarlijks op de verjaardag van mijn man een dierenparkuitstapje. Omdat dat in mei zou zijn geweest kwam daar dit jaar niet veel van in huis. Dat maakten we dus in ons weekje vakantie goed:

En omdat er nog een paar hele mooie nazomerdagen in die week vielen hadden we ook de gelegenheid om nog eens frambozen te gaan plukken in de biologische pluktuin die als inspiratie diende voor Mirabels officiële baan in Overstekers:

Tijd voor thee

Door de band genomen verdwijnt thee die ik echt lekker vind subiet weer uit de winkel waarin ik die heb ontdekt, dus ik gooide er maar eens een flinke bestelling tegenaan toen de eerste koele, ‘echt-weer-voor-een-kop-thee’-dagen arriveerden.

 

Vraag: lees jij series achter elkaar door, of heb je liever wat ruimte tussen de delen?

Antwoord: ik spaar goede series graag een beetje, zodat ze niet zomaar ineens voorbij zijn, maar er is ook iets heerlijk decadents aan binge reading. Ik lees ook behoorlijk snel, dus als ik het genoegen wil hebben van een maand in één en dezelfde setting verkeren, heb ik aan één boek niet genoeg.

3 Comments

 • zwartraafje

  Vroeger las ik series achter elkaar maar daar ben ik meer dan 10 jaar terug mee gestopt. Nu vind ik het net een fijn idee dat er nog enkele delen op me staan te wachten. Zo frustrerend hé wanneer lekkere theesmaken plots nergens meer te vinden zijn. Mijn nicht was zo lief om een keer naar Bergen op Zoom te rijden én een hele hoop thee voor me mee te brengen dus ik kan weer even voort. Alleen die Even verwennen van Pickwick (bosbes én kaneel) lijkt momenteel heel moeilijk te vinden. Het is een heel ander najaar hé zonder de Boekenbeurs én F.A.C.T.S. maar ook geen jaarmarkten en dergelijke.

  • Petra Doom

   Ja, een heel ander najaar! Ik had nog even hoop op het Halloweenmarktje dat in deze post wordt genoemd, maar toen was de tweede golf daar al… tja, gelukkig was er nog de swap om naar uit te kijken!
   Die Pickwick klinkt echt keigoed, dus daar ga ik vanaf nu ook mee naar op zoek. 😉

   • zwartraafje

    Laat me maar iets weten indien je hem ergens tegenkomt. De laatste tijd ben ik ‘s avonds vooral de Wintermengeling van Jumbo aan het drinken. Ook eentje met kaneel. Blijkbaar hou ik daar echt wel van zolang het gecombineerd wordt met fruit. Alleen is het hier momenteel even enkel koude thee drinken vermits ik er gisteren in geslaagd ben om mijn bovenlip te verbranden. Zowel de manier waarop als de blaasjes nadien zijn onhandig want je kan moeilijk Flamigel aan de binnenzijde van je lip smeren. Ijs eten lukt dan weer wel dus dan moet dat maar hé. 😉