De 366ste dag

Boektrailer gemaakt door © Ambilicious Studio

'... meer dan een gewoon boek. Het zit vol lagen, als een ui, en als lezer haal je er precies uit wat je nodig lijkt te hebben. Een tijdloos, sprookjesachtig verhaal over loslaten, in contact komen met jezelf en het vinden van een nieuwe weg.'
Zonenmaan
boekenblog

De 366ste dag: het verhaal

Hardcover, 48 blz., kleurenillustraties door Annemie Bockstaele & Nieke Van Zeghbroeck.

‘Dit is geen schrikkeljaar. Er is maar een schrikkeljaar eens in de…’
‘… vier jaar. Weet ik,’ onderbreekt hij haar. De vogel zet zijn veren op, alsof hij het koud heeft, en strijkt ze dan met zijn snavel plat. ‘In schrikkeljaren krijg ik één dag. In andere jaren glip ik een beetje tussen de kieren door.’

Lissa loopt. Haar voeten brengen de straten in kaart, en haar verstand houdt haar emoties in toom. Het zegeviert over haar kinderlijke fantasieën, waarin elk verhaal een happy end had. De realiteit is anders. Dat weet ze sinds het overlijden van haar moeder maar al te goed.
Maar dan ontmoet ze op een van haar wandelingen een vreemde, sprekende vogel. De 366ste dag, noemt hij zichzelf. Hij nodigt haar uit op een merkwaardige reis. Lissa volgt hem door seizoenen en schilderijen, sneeuwwervelingen en schaduwrijke wouden… tot ze oog in oog komt te staan met wat voorgoed verloren leek.
En dan rent Lissa, zo hard ze kan. Maar waarheen?

‘Amélie Poulain meets Le Petit Prince.’ Een magisch-realistisch, sprookjesachtig verhaal over verlies, loslaten… en vinden.

Klik hier voor een INKIJKEXEMPLAAR.

Dit boek is deel van het woord-muziek-en-kleur-project ‘De 366ste dag’, dat verder bestaat uit een dichtbundel (zie hieronder) en een cd van componiste-pianiste Davina Doom.

Waar kopen?

Klik hier. Er is ook een pakket beschikbaar met beide boeken, de cd, boekenleggers en twee postkaarten.

 

Dichtbundel

Softcover, 30 blz., zwartwit-illustraties door Annemie Bockstaele & Nieke Van Zeghbroeck

Gedichten vol verwondering over hoe verbijsterend mooi de wereld kan zijn, op een heel gewone dag. Kleine scènes realiteit, inzoomend op het zichtbare en het onzichtbare. Vier seizoenen van een mensenhart, dat geraakt wordt door en zingt voor de omringende natuur.

Klik hier voor een INKIJKEXEMPLAAR.

De gedichten in deze bundel zijn een van de wortels van het woord-muziek-en-kleur-project ‘De 366ste dag’, dat verder bestaat uit een boek (zie hierboven) en een cd van componiste-pianiste Davina Doom.

Waar kopen? Klik hier. Er is ook een pakket beschikbaar met beide boeken, de cd, twee boekenleggers en twee postkaarten.

'Een waar cadeau voor iedereen (...) door haar schrijven geraak je uit je hoofd,
en kom je in contact met je hart, met je gevoel.'
Pages by Nicole
boekenblog

Concert/voorstelling De 366ste dag

Ter ere van de boekpresentatie werd een gelegenheidsbewerking van het verhaal gemaakt, die via live stream te volgen was op 21 maart 2021 om 19u.

Met dank aan de steun van de Vlaamse overheid werd een opname gemaakt, die je hieronder nog kunt bekijken, of rechtstreeks op YouTube (klik hier).