Agenda

mrt
30
za
Interactieve lezing ‘Fantasy schrijven’ @ Standaard Boekhandel
mrt 30 @ 2:00 pm – 6:00 pm
Interactieve lezing 'Fantasy schrijven' @ Standaard Boekhandel

Een interactieve lezing over de uitdagingen van fantasy schrijven. Worldbuilding, wat is dat? Hoe schrijf je niet-menselijke wezens? Moet je als rechtgeaard fantasyschrijver een eigen taal ontwerpen?

Na de lezing leest Petra een stukje voor uit eigen werk, en gaat in gesprek met collega-fantasyschrijver Pen Stewart (Wintercode).

Er is ook gelegenheid om een boek te laten signeren, en een leuke boekenlegger mee naar huis te nemen.

apr
14
zo
Elfia Haarzuilens 2019 (ZONDAG) @ Kasteel De Haar
apr 14 @ 10:00 am – 7:00 pm
Elfia Haarzuilens 2019 (ZONDAG) @ Kasteel De Haar

Laat je exemplaar van Overstekers signeren, kom een babbeltje maken over fantasyboeken of je kostuum showen… welkom (informatie over de locatie van de stand: volgt nog)!

Meer informatie over Elfia: klik hier.

‘In Elfia ben je wie je bent, maar het fantastische is: je kan ook zijn wie je wilt zijn. Een engel of een duivel; een fee of een kwaadaardige prinses; een romantische piraat of een goddelijk wezen. Alles is mogelijk en jouw dromen kunnen uitkomen.

Elfia kan omschreven worden als een evenement, een kostuumevenement, met verbazingwekkende en schitterende kostuums; met levendige optredens, sensationele shows en marktkramen waar je spullen kan kopen waar je het bestaan niet van af wist.’

apr
28
zo
Schilderijen & Literatuur (tentoonstelling) @ Hof van Peene
apr 28 @ 1:45 pm – mei 26 @ 2:45 pm

De prachtige, kunstzinnige mandala’s van Annemie Bockstaele en Nieke Van Zeghbroeck leerde Petra Doom jaren geleden kennen toen ze een van hun tentoonstellingen mocht inleiden.

Hun werk is doordrenkt van hun liefde voor mens, natuur en wereld. Tekeningen die niet alleen verfijnd en gedetailleerd zijn, maar je ook iets geven, als je de tijd wil nemen: ze nodigen je uit om je ademhaling tot rust te brengen en even te zijn, om je te verbinden met je hart, en het verhaal voor je tot je te laten komen.

Een samenwerking groeide: niet alleen voelden Annemie en Nieke zich geïnspireerd door Overstekers, er kwam ook iets nieuws tot stand: een kruisbestuiving van woord en beeld.

Openingsuren: zaterdag en zondag van 12u tot 17u.

 

‘Maart’  © Annemie Bockstaele & Nieke Van Zeghbroeck
mei
4
za
MysteriA Fantasyfair 2019 @ Elzenhof
mei 4 @ 10:00 am – mei 5 @ 5:00 pm
MysteriA Fantasyfair 2019 @ Elzenhof

Laat een boek signeren, kom een praatje maken, met Petra en de andere fantastische (pun intended 😉 ) schrijvers waarmee ze de stand deelt: het Schrijverscollectief heeft voor elk wat wils: YA, urban, literair, romantisch of keiharde actie.

Meer informatie over MysteriA: klik hier.

Tweede editie van een geweldig Fantasy-event. Misschien worden hier ook jouw dromen waar… verwacht je aan het onverwachte en val van de ene verbazing in de andere. Cosplay, anime, steampunk, victorian, fury’s, gothic en wathever… het kan en mag allemaal. Je zal ogen EN oren te kort komen. Tot dan!