Bio

Foto © Koen Broos

Petra Doom (°1980) werd geboren in Brugge, maar groeide op aan de Noordzee, in Oostende. De zee vond ze het mooist bij het vallen van de nacht, wanneer het strand leeg was en de golven mysterieus murmelden. Overdag was ze meestal met haar neus in de boeken te vinden.

Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, en wilde ook daarbij altijd weten ‘wat voor verhaal erachter stak’. Wat geloofden mensen, wat was hun grootste angst, of hun diepste verlangen, hoe dachten ze over goed en kwaad?

Na haar studie is Petra in het ommeland van Gent blijven hangen. Ze geeft workshops over de symbolen in mythologische verhalen en sprookjes, en wat die vandaag nog te betekenen hebben.

Schrijven is voor Petra een vanzelfsprekend vervolg op lezen. Op verkenning in onbekende werelden, die nét naast die van ons liggen. Een ruzie in een restaurant wordt in haar hoofd het begin van een hele intrige. Een onmogelijke inbraak in een nieuwsbericht blijkt niet door een mens gepleegd. Als morgen bleek dat telepathie echt bestaat, wat voor nieuwe jobs zouden er dan ontstaan?

Ze laat zich graag leiden door de personages in haar verhalen: hun stille angsten, grote geheimen, kleine kantjes, en onverwachte overwinningen.

In 2015 schreef ze mee aan de teksten voor de cd Juicy Little Bramble van de groep Tarhan.

In 2017 verscheen haar debuut Een kracht ontwaakt, het eerste deel van de serie ‘Overstekers’, bij uitgeverij Lannoo. Het vervolg, Overstekers: De schaduw van de sha, volgde in mei 2018.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren