Petra uitnodigen

Petra komt met veel plezier haar boeken signeren op je event.

Daarnaast vertelt ze graag over de wereld van ‘Overstekers’, haar passie voor schrijven, of haar liefde voor fantasy. Dat kan in de vorm van een gezellige boekenbabbel, een lezing of een workshop. Petra is opgenomen op de auteurslijst van het Vlaams Fonds voor de Letteren, dus het is mogelijk om hiervoor een subsidie aan te vragen.

Voorbeelden van lezingen

‘Overstekers’: geanimeerd voorlezen van enkele fragmenten, een tipje van de sluier over het volgende deel, beantwoorden van vragen.

Lezing over een bepaald thema in (fantasy)verhalen, mythologie en/of sprookjes: bijvoorbeeld ‘goed en kwaad’, ‘elfen’, ‘mythologische zeewezens’, ‘poorten tussen werelden’, … Met behulp van illustraties en korte fragmentjes uit lezenswaardige boeken wordt het thema verkend.

Interactieve lezing / workshop over fantasy schrijven: de belangrijkste aspecten van het opzetten van een fantasywereld worden belicht, aan de hand van beroemde voorbeelden: van Tolkien tot Rowling. O.m. het creëren van een geloofwaardige setting, wat is een magiesysteem, rassen genuanceerd beschrijven, religies… Daarna samen aan de slag.

Het genre fantasy. De meeste mensen hebben al gehoord van ‘In de ban van de Ring’ of Harry Potter, maar wat is dat eigenlijk, ‘fantasy’? Wat heeft het te maken met speculatieve fictie en verbeeldingsliteratuur? Het was lang een ondergewaardeerd genre (waarom?), dat nu langzaam in het licht komt. De geschiedenis van de fantasy en de vele genres binnen fantasy (high fantasy, urban fantasy, paranormal romance, …) worden voorgesteld aan de hand van hun meest meeslepende vertegenwoordigers.

Symbolen in sprookjes en mythologische verhalen. Veel sprookjes beschrijven een reis, letterlijk of figuurlijk. Die kan geïnterpreteerd worden als een weergave van de lessen die een mens in zijn leven leert. De personages zijn archetypes en dienen als waarschuwing of ze belichamen een bepaald aspect van de mens: het bange kind, de ‘slechte moeder’, de dreiging van het onbekende, …  Ook moderne boeken spelen graag met die archetypisch, en met sprookjeselementen. Voorgelezen fragmentjes nodigen uit om die te gaan verkennen.

Tijdsduur en inhoud kunnen in overleg afgestemd worden.

Neem gerust contact op voor meer informatie!