Gelezen

Mid Year Book Freak Out Tag

Begin deze maand zag ik deze leuke tag opduiken op de blog Lezend leven. Het leek me een goede manier om even stil te staan bij het moois dat ik al bij elkaar heb gelezen in 2019. Daarbij heb ik me het lastige doel gesteld om per vraag maar één boek te noemen.

 

Beste boek dat je tot nu toe gelezen hebt in 2019:  Als ik even door mijn lijst blader, dan zie ik dat ik al een paar keer 5 sterren heb uitgedeeld. Moeilijk kiezen, maar dankzij zijn setting is Nevernight van Jay Kristoff het sterkst in mijn geheugen blijven hangen.

 

 

Beste vervolgboek in een serie dat je dit jaar gelezen hebt: Dante van Miriam Borgermans was weer een pageturner van jewelste in een ijzersterke reeks van eigen bodem.

 

 

Boek uit 2019 dat je nog niet gelezen hebt: De Bron 2 – Vanuit het duister van Nora Roberts. Ze wist me erg te verrassen met deel 1, benieuwd of dat in deel 2 zo blijft, ook al vrees ik er een beetje voor, na het lezen van een paar reviews.

 

Het boek waar je het meest naar uitkijkt in de tweede helft van het jaar: Darkdawn van Jay Kristoff. Ik ben razend benieuwd hoe deze trilogie gaat eindigen!

 

 

Grootste teleurstelling: Is het je ook al opgevallen dat je soms het hardst teleurgesteld bent als iets wel degelijk stukjes heeft waar je weg van bent? Ash Princess van Laura Sebastian was voor mij zo’n boek. De askroon die op de cover staat afgebeeld vond ik een enorm sterk element in het verhaal… de rest helaas niet zo.

 

 

Grootste verrassing: I read contemporary YA… and I liked it. 😮 Dankzij de ‘lees eens wat anders’-maand pakte ik Wat als dit het is van Becky Albertelli & Adam Silvera op, en zat zó in het verhaal.

 

Nieuwe favoriete auteur: Gail Carriger heeft me met haar Soulless meteen overtuigd om deel 2 in de The Parasol Protectorate-serie aan te schaffen… als het even grappig en eigenzinnig doorgaat, wordt ze absoluut een favoriet.

 

Nieuwe boekkarakter crush: Hm, een schrijnend gebrek aan nieuwe crushes, kennelijk. Misschien meer succes in de tweede helft van het jaar. (Gelukkig zijn er voor serielezers zoals ik altijd wél vervolgdelen, om van bestaande crushes te genieten.)

/

 

Nieuw favoriet karakter: Lobsang uit The Long Earth van Terry Pratchett en Stephen Baxter vond ik in elk geval heel memorabel.

 

Een boek dat je aan het huilen maakte: Dat gebeurt me wel eens, maar ik kan me er van het laatste halfjaar geen herinneren.

/

 

Een boek dat je blij maakte en/of dat je aan het lachen maakte: Muse Academy 2 van Morgan Blade. Een heerlijk ouderwets avonturenverhaal, dat me een paar keer echt deed grinniken (een personage dat géén ‘Dolce & Banana’ aan haar lijf wil, doet het hem soms gewoon). De sfeer geeft je een goed gevoel, om nog maar te zwijgen van de academie zelf – daar had ik als tiener wel naartoe gewild!

 

 

Het mooiste boek dat je gekocht of gekregen hebt dit jaar: Ik wil er eigenlijk één noemen die ik net vorige week in de bus heb gekregen, omdat dat zo’n ontzettende mooie cover heeft, maar die telt natuurlijk niet… Dan kies ik voor een andere vorm van schoonheid met Volwassen worden is optioneel van Marloes De Vries, dat ik tot mijn grote plezier won. (Ik had er al een paar keer hebberig naar gekeken.) Een boek met hele mooie en belangrijke gedachtes, verpakt in kleine, grappige comics.

 

Boek dat je echt nog moet lezen dit jaar: Aaagh, dit is het moment waarop mijn voornemen om maar één boek te noemen me pas écht kwelt! Bartimaeus – The amulet of Samarkand van Jonathan Stroud ligt in elk geval heel hoog op mijn stapel, dankzij het feit dat ik van een andere serie van deze schrijver enorm genoten heb.

 

 

Meer ingevulde lijstjes lezen? Hier, hier en hier zijn er nog meer boekenwurmen bezig geweest!

One Comment

  • zwartraafje

    Tof om hier zoveel boeken te herkennen. De Soulless serie vond ik echt super. Binnenkort ga ik in de spin-off beginnen en daarna waarschijnlijk in Etiquette & Espionage want die lijkt me ook heel leuk.