Blog,  Lezen

Unboxing: Summer Swap Kwante in Wonderland

Bookswappen: tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Toen begon ik boekenblogs te volgen en ontdekte ik het fenomeen. Een verrassingspakket dat rond boeken draait? Hoe zeg je daar nee tegen!?

Vorig jaar met kerst deed ik voor het eerst mee met de swap van Kwante in Wonderland, en dat was zó leuk (en keigoed georganiseerd) dat ik besloot om ook deel te nemen aan de zomerse versie. Wat kreeg ik, en wat voor een pakket heb ik zelf gemaakt?

 

Mijn gekregen pakket

Voor we mochten gaan uitpakken, was er eerst nog een opdracht: maak een zo zomers mogelijke foto van je gekregen pakket VOOR je het openmaakt. Ik dacht eerst: hellup, heb ik wel zomerse dingen in huis? Maar dat bleek nog best mee te vallen. Zoals je hierboven kunt zien, had mijn swapmaatje de doos op een heel originele manier versierd: met de kaart van Griekenland, en meer bepaald Kreta – tot nu toe mijn favoriete vakantiebestemming!

Ik kreeg een ‘oké’ op de opdrachtfoto. Dus het was tijd om… *tromgeroffel* de doos open te maken. Een massa zomerse pakjes lachte me tegemoet:

Met welk pakje begin je bij zo’n overvloed als eerste? Ik wilde de volgorde waarin ik alles ontdekt had, onthouden voor deze post, maar dat is niet echt gelukt.

Gelukkig werd de keuzestress een béétje beperkt doordat er een pakje gelabeld was met ‘dit als eerste openen’. Ik kreeg flessenpost, hoe leuk is dát!

De sfeervolle verpakking en de lieve boodschap binnenin brachten me nog verder in de goede stemming. Uit de doos haalde ik pakje voor pakje een waar verwenpakket voor een verblijf op een onbewoond lees-eiland.

Het begon met equipment om comfortabel kokosnoten mee leeg te drinken:

Het ging verder met mondvoorraad uit de belangrijkste voedselgroepen, de geschikte mengeling om overvliegende draken mee op de thee te vragen…

… én een sprekend kopje (Chip! ?) voor die eenzame momenten die je (heel even) tussen twee boeken door kunt krijgen, op een onbewoond eiland.

Toepasselijke onderzettertjes volgden (boomstammen kunnen glad zijn en we willen niet dat Chip tijdens het babbelen of zingen wegglijdt!), en spulletjes om mee onder een waterval te duiken:

Grappig weetje wat betreft bovenstaande: drie dagen voor ik het pakket mocht openen stond ik in het zwembad onder de douche naast iemand die zich stond in te zepen met naar kokos geurend doucheschuim. Waarop ik dacht: oh, dát is jaren geleden! Dat haal ik binnenkort ook nog eens in huis. Waarop ik dus mijn zomerpakket opende en tadaaa: het was er al.

En toen vond ik niet één, niet twee, maar drié boekvormige pakjes! Ik kreeg:

  • Pale Demon van Kim Harrison
  • The Tale of Oat Cake Crag van Susan Wittig Albert
  • Bartimaeus – The amulet of Samarkand van Joanthan Stroud

Mijn maatje koos uit mijn verlanglijstje de perfecte combinatie comfortabel zomervoer… Twee boeken van series die ik heel goed vind en waar ik graag mee verder wil: spannende urban fantasy met een bounty hunter als hoofdpersonage (Harrison), en een cozy mystery met Beatrix Potter in de hoofdrol (Wittig Albert). En dan nog een boek van een auteur (Stroud) waarvan ik één serie heb verslonden – dit is deel I van een nieuwe serie die naar verluid minstens even goed is… Ik ben benieuwd!

Drie exemplaren van mijn verlanglijstje die regelrecht op mijn ‘joepie, jou ga ik binnenkort lezen’-lijstje konden. En dan kwamen er ook nog eens superleuke én toepasselijke magnetische boekenleggers bij…

Eentje om passerende kapiteins meteen duidelijk te maken hoe het zit:

En eentje om duidelijk te maken wat de enige reden is om mij te storen:

Wauw, wat een leuke pakjes! Nog eens allemaal bij elkaar:

Dankjewel, lieve Stefanie, je hebt me ontzéttend verwend!

 

Mijn verzonden pakket

In de besloten Facebookgroep van de swap wordt er heel wat gezellig gebabbeld en kunnen we vragen in de groep gooien die iedereen beantwoordt. Zo leerde ik mijn getrokken lootje een beetje kennen… en om de een of andere reden kreeg ik het gevoel dat ik een pakket aan het samenstellen was voor degene die míj getrokken had. Ik had er helemaal naast kunnen zitten, want ze had heus niets verklapt, maar het klopte!

Kerst is niet zo moeilijk (kerststerren, kerstballen, jingle bells en kerstbomen), maar hoe maak je een pakket zomers? Op voorhand had ik geen idee. Gelukkig deed ik in de groep wat inspiratie op en kom je met een zomers papiertje al een heel eind:

Stefanie is een grote Harry Potter-fan, dus ik stopte de Engelse uitgave van de eerste twee boeken in haar pakket. Daarnaast verzamelt ze George R.R. Martin-boeken, en De IJsdraak had ze nog niet in de collectie.

Foto © Stefanie Verhoest

Ze had haar oog op een paar funko’s laten vallen, dus daarvan wilde ik er graag eentje in thema in het pakket stoppen. En ik kwam ook nog een grappig Harry Potter-snoepjes-kaarsje tegen… toepasselijk, aangezien ze wel van jellybeans houdt!

Haar favoriete verhaal is Alice in Wonderland, en daar ben ik zelf ook nogal dol op. Daar wilde ik dus ook wat leuks mee doen. Ik vulde een flesje met huisgemaakte vlierbloesemsiroop (zonder te weten dat dat één van haar favoriete drankjes is, zo bleek achteraf – we waren duidelijk goed op elkaar afgestemd!) en maakte er een thema-etiketje voor.

Een gelegenheid om creatief te mogen zijn, is altijd welkom, dus ik maakte ook een booksleeve van Alice in Wonderland:

Ik geloof dat ik me daarna een beetje liet meeslepen, want ik verzamelde ook nog Alice-washitape, een Alice-postkaartje en een Alice-boekenlegger.

Te elfder ure herinnerde ik me dat op haar verlanglijstje ook nog Tolkien-goodies prijkten. Arwens Evenstar-hangertje ging erbij (en zo weet ik weer waarom ik kleine lapjes van mooie stofjes bijhoud):

Wat lekkers erbij en een paar leuke uilendingetjes (haar favoriete dier) en de doos kon dicht. Ik had de hoop immers al opgegeven dat het eerste wat ik besteld had nog zou aankomen. Maar de dag voordat het pakket op de post moest, zat er toch nog een verrassing in de bus. Het Lord of the Rings-kussensloopje kon er nog net bij!

Foto © Stefanie Verhoest

 

Ik heb weer ontzettend genoten van de swap, zowel van het maken van het pakket, als het ontdekken van mijn eigen doos vol verrassingen. Dankjewel, Stefanie, voor dat geweldige pakket, en bedankt, Kwante, voor de fabuleuze organisatie!

6 Comments