Blog

November 2019: schrijven, lezen en de rest

De maand van enerzijds de boekenbeurs en anderzijds – paradoxaal genoeg – erg weinig lezen!

 

SCHRIJVEN

 

DE BOEKENBEURS

In november was het natuurlijk tijd voor dé Boekenbeurs in Antwerpen. Ik was uitgenodigd op de feestelijke vooropening en de week erop gingen we met een aantal schrijvers van uitgeverij Hamley Books de beurs ook nog eens onveilig maken:

V.l.n.r.:
Emmelie Arents, De Enige Die Niet Wist Waar De Lens Was, Luna Van Roosen, Lara Reims, Nina Verheij, Sandra J. Paul

 Natuurlijk nam ik ook wat leesvoer mee: twee strips van de Werelden van Aldebaran-cyclus, die ik kort daarna ook meteen las.

… LEZEN…

In november las ik dus 2 strips en daarnaast nog 5 boeken. Het was op werkvlak een (te) drukke maand en het lezen schoot erbij in. Gelukkig ligt de kerstvakantie al in het verschiet…

 

HEBBAN-THEMA NOVEMBER: LEES EEN VERGETEN BOEK

Een vergeten boek… hm. Boeken die echt al jaren in de kast staan te verstoffen, heb ik tot nu toe niet. Het kan wel eens een paar maanden duren, maar ik lees over het algemeen aardig goed wat ik koop. Met boeken die ik uit de bibliotheek haal, gaat het soms wel anders. Het komt niet vaak voor, maar soms breng ik een boek drie keer mee en breng het evenzovele keren weer terug, zonder het te hebben gelezen. Wat het lastig maakt om me te herinneren wat die dan ook alweer zijn… dus dat was ook al geen optie.

Ik heb deze challenge maar een beetje creatief ingevuld met een boek dat ik een klein jaar geleden begonnen ben en waar ik toen enorm van genoot, maar dat om de een of andere reden op driekwart is blijven hangen. Met fictieboeken zou me dat nooit gebeuren: tenzij het oersaai is, moét ik het einde weten. Met een non-fictieboek – waarvan het einde me ook nog eens welbekend is – is het kennelijk iets anders.

Met de novemberchallenge in mijn achterhoofd pakte ik de biografie van Caesar die al bijna een jaar op mijn ‘ben ik aan het lezen’-plankje staat weer op en las hem uit. Schrijver Adrian Goldsworthy heeft – voor alle duidelijkheid – heel goed werk geleverd! Dit boek verdiende het zeker niet om zolang vergeten te worden. Hij werpt hier en daar een interessant nieuw licht op de figuur van Julius Caesar, die ik al sinds we zijn werk in de les Latijn lazen een erg intrigerende figuur vind.

 

… EN DE REST

 

VAN DRUKTE NAAR SPROOKJESLAND

Juist in superdrukke weken probeer ik mezelf aan te leren om activiteiten te bedenken waardoor ik even helemaal met mijn hoofd uit computer, boeken, schrijven, enzovoort kom. Niet dat dat erg goed lukt – ik heb altijd de neiging om door te zetten tot iets klaar is. In november hadden we echter gelukkig nog een paar kaartjes voor de Efteling liggen waarvan de einddatum met rasse schreden naderde. En dus dompelden we ons nog eens heerlijk onder in sprookjessferen…

 

KERSTGEVOEL

Dankzij Wendy van De kleine wereld van Wendy begon het kerstgevoel al net ietsje eerder. Ze zorgde er namelijk voor dat dit kerstige boek in november bij mij in de bus viel! Ik ben er al heel even in begonnen, maar ik wil het graag uitlezen met zicht op de kerstboom, dus ik oefen nog een beetje geduld… en tegen de tijd dat deze post online komt ben ik er waarschijnlijk alweer mee bezig!