Blog

Unboxing: Wonderland’s Bookish Secret Santa 2019

Ik had er eerder enthousiaste posts over zien passeren, en het zag er altijd zo gezellig en feestelijk uit: een boekenswap. Vorig jaar besloot ik voor het eerst mee te doen met de kerst-boekenswap van Kwante in Wonderland. Een pakket onder de boom waarin gegarandeerd een boek zit, leek me net wat voor mij… en dat bleek ook zo te zijn.

Dit jaar deed ik dus weer mee!

 

Wat ik kreeg

Eerst voorpret

Een heel leuk onderdeel van een boekenswap is de voorpret. Je krijgt een mooi verpakte doos die naast de kerstboom dagen of zelfs weken naar je staat te lonken. Wat zou erin zitten? Toeleven naar de uitpakdatum is op zich al ontzettend gezellig.

De vierentwintigste was het eindelijk zover en mochten de dozen opengemaakt worden… maar alleen nadat we de opdracht vervuld hadden van onze Strenge docht Rechtvaardige organisatrice: een foto maken van je dichte pakket, met daarbij een blad papier met een mooi(e) (versierde) kerstwens.

Belangrijk detail: we mochten dit doen om 1 minuut na middernacht, of zo gauw we uit de veren waren. Bij ons was het een beetje hectisch met bezoek, dus ik wachtte tot de volgende ochtend met naar de opdracht kijken. Wat betekende dat ik – als notoir niet-ochtendmens – ineens heel dynamisch in de weer was met papier en stiften in de vroege morgen:

 

En dan: uitpakken!

Mijn maatje had mijn lijstje met interesses, wensen en voorkeuren goed gelezen. Ze had er een ontzettend mooi en gezellig pakket van gemaakt, helemaal in kerstsfeer! Toen ik de doos opende, kwam dit allemaal tevoorschijn:

Nieuwsgierig ging ik aan het uitpakken en vond:

Een heus Belle en het Beest-themapakket! Die mok is uiteraard meteen in gebruik genomen, dat kun je je wel voorstellen… Het kussentje heeft al een ereplekje gekregen en voor de tasjes (waaronder eentje in de vorm van – jawel – een kopje oftewel ‘tasje’ op zijn Vlaams) heb ik al verschillende doelen in gedachten!

Maar met dit moois was het nog niet gedaan… Ik kreeg namelijk ook nog thee voor in die mok en chocolade mét nootjes, zodat ik van het lezen van mijn nieuwe boeken absolute verwenmomentjes zou kunnen maken:

En wat een sfeervol kaartje! Er stond ook een hele lieve boodschap in…

Over sfeer gesproken: er werd ook nog een kruidig kaarsje voorzien, en wat handgemaakte extra gezelligheid. (Mijn maatje vertelde me later dat ze voor dat laatste een beroep had gedaan op een ander lid van de swapgroep – het is echt een hele gezellige bende!)

Ik werd echt elke keer vrolijk als ik dat kerstpoppetje zag. En die pen… hm, nieuwe signeerpen voor de kerstdagen?

Omdat ik graag het beste tot het laatste bewaar, legde ik rechthoekige pakketjes voorlopig maar aan de kant. En dat waren er niet één of twee… maar drie!

Deze schoonheden mocht ik aan mijn kast toevoegen:

Ik kreeg:

Bone crossed van Patricia Briggs, waar ik ontzettend naar uitkijk. Ik was deze serie in het Nederlands begonnen, ontdekte onlangs dat er een derde deel was verschenen zonder dat ik het doorhad… vond dat nog een pak beter dan de vorige twee… en kwam toen natuurlijk tot de vaststelling dat de rest niet meer vertaald wordt. Ugh. Ik heb er op zich geen problemen mee om in het Engels te lezen, maar ik vind het ergens een beetje jammer dat ik het op deze manier steeds vaker doe.

A perfect blood, het volgende deel in de Hollows-serie van Kim Harrison (een paar jaar geleden precies hetzelfde verhaal).

Touched by an alien van Gini Koch, paranormal romance met SF en als ik de reviews mag geloven ook leuke humor. Van dat laatste kan er niet genoeg zijn, dus ik ben heel, heel benieuwd!

Dankjewel, lief maatje, wat een verwennerij! Het kerstgevoel kon meteen al niet meer stuk!

 

Wat ik mijn lootje gaf

Een ander deel van de voorpret van een swap is spulletjes en boeken voor iemand anders verzamelen. Ik trok een mede-fantasyliefhebber én kaarsjes-aficionado, dus ik had al gauw meer dan genoeg inspiratie.

Ik gaf mijn lootje:

Kaarsjes, dus! In kruidige geuren, want daar hield ze van, schreef ze. En omdat ik las dat daar ook ‘appel kaneel’ en zo bijhoorde, durfde ik het wel aan met mijn eigen favoriet: ‘carrot cake’.

Grappig genoeg kreeg ik niet alleen een mok, maar gaf er ook een weg:

Ik voegde er lekkers, thee en een paar kerstoorbelletjes aan toe:

En omdat ze wel van ‘villains’ houdt een knipoogje van the Grinch en Stitch:

Nog een boekenlegger van haar favoriete bookish personage:

en ik was klaar om de boeken in te pakken in inpakpapier dat ik nooit, maar dan ook NOOIT meer koop:

Welke boeken het waren? Ik vond heel wat inspiratie op haar verlanglijstje, maar deze twee sprongen er direct uit:

En tot slot schreef ik nog een grappig gepersonaliseerd kerstgedicht op de melodie van Jingle Bells. Van mijn lootje hoorde ik later dat haar man het voor haar gezongen had – yes! Daar kun je alleen maar op hopen, natuurlijk.

Voor wie nieuwsgierig is, het begon als volgt:

“Dashing thro’ the house, the smell of cinnamon
To the tree we go, laughing all the way
Kwante gave the sign, the moment’s imminent
Finally, o, finally, the long expected day

Jingle bells, swapping time, presents all around
Time has come, ‘t truly has, to open up the box (hey!)
Jingle bells, wonderland, Christmas all around
Oh what fun it is to know there surely will be books…”

 

 

Ik vond het weer een hele geslaagde ronde, dus een dikke dankjewel aan Kwante voor de organisatie en natuurlijk aan mijn maatje voor het prachtige pakket!

2 Comments

 • Kwante in Wonderland

  Hihi ik geloof heel graag dat je dat papier nooit meer neemt! Ik had dat soort papier een x aantal jaren terug ook voor onder de boom thuis en ik was zeer blij dat ze hier in huis uitslapen want ik kwam als eerste beneden en toen lage alle pakjes los omdat het plakband niet blijft kleven op deze ondergrond!

  Dat werd dus een hele hectische mama die meteen alles in vuilniszakken begon te proppen om het later allemaal opnieuw in te gaan pakken!

  Bedankt voor de gezellige ronde weer en alle lof ♥

  • Petra Doom

   Haha, dat zie ik helemaal voor me! 😀 Gelukkig zijn ze toch nog mooi aangekomen bij mijn maatje…

   Jij bedankt voor de super-organisatie en de fijne sfeer, ik doe volgende keer absoluut weer mee!