Boekenbeurs 2017
Blog

Boekenbeurs

De Boekenbeurs in Antwerpen komt eraan! Wat een drukte, wat een mensen, wat een randactiviteiten en -discussies die niks met lezen te maken hebben… en toch ook… wat een boeken! *hongerig en grijpgraag verlangen*

Ik ben fan, ja. Is het te merken?

Als klein meisje verstopte ik me tussen de rekken op de grond, om stilletjes een boek of strip te lezen in de tijd dat mijn moeder de ronde deed. Als je weet dat je ‘s avonds maar een of twee boeken mee naar huis mag nemen, dan moet je creatief zijn. Tot op vandaag ben ik de aardige standhouders dankbaar die mij niet verontwaardigd buiten hebben gezet, zoals hun goed recht was geweest. Misschien zagen ze me gewoon niet, omdat ik helemaal verdwenen was in het verhaal.

Later ging ik zelf, vertrok weer met een zak boeken en een lijstje met titels die het net niet gehaald hadden, om toch nog eens over na te denken. Ik kan de jaren dat ik me niet ben gaan onderdompelen op een hand tellen.

En dit jaar ga ik het dus van de andere kant zien. Niet alleen rondsnuffelen in de nieuwe oogst, maar er ook deel van zijn. Als je iemand zachtjes licht ziet geven van genoegen op stand 318-319, dan zou dat best eens een welbepaalde debuterende fantasy-auteur kunnen zijn.

Voor wie mij daar wil treffen: ik signeer op 1 en 12 november, en ben deel van ‘Lezen op zondag – Zes spannende verhalen’. Hier vind je alle informatie.