Leesvoer,  Nieuws

Het Winterpaleis: gratis kortverhaal

Uitgeverij Hamley Books stelt regelmatig gratis kortverhalen ter beschikking en als auteur krijgen we dus af en toe de vraag wie er mee wil doen. Deze keer was het oproepje: ‘Wie heeft er zin om een kerstverhaal te schrijven?’

Ik zat toen nog middenin het afwerken van Overstekers 3, maar ik spitste meteen mijn oren – ik hou namelijk ontzettend van deze periode. Ik weet dat er mensen zijn die nu alweer snakken naar de zon, maar ik kan intens genieten van heftige regenbuien op de ramen, of ijzige kou buiten, en dan binnen zitten met kerstlichtjes en kaarsjes, een warme kop thee, iets zelfgebakkens binnen handbereik en natuurlijk een leesboek… of een schrijfproject!

Deze keer werd het dat laatste. Terwijl Overstekers bij de drukker was, dompelde ik me heerlijk onder in het schrijven van ‘Het Winterpaleis’: een kortverhaal dat geen weliswaar geen klassiek kerstverhaal is, maar waarin ik zowel mijn liefde voor de winter als voor sprookjes compleet de vrije teugel heb gegeven. (En oh ja… het is ook niet ZO heel kort geworden.)

Bij deze: mijn late kerstcadeautje voor jullie!

Gratis downloaden

Je kunt Het Winterpaleis hier gratis lezen (en hier vind je de hele reeks fijne verhalen van mijn schrijfcollega’s)!