Blog

Van 2017 naar 2018!

Ik wil jullie vandaag een oudejaarsfeest wensen dat preciés bij je past, net zo uitbundig of vredig als je zelf wil zijn… gevolgd door een liefdevol, gezond en gelukkig nieuw jaar!

2017 was natuurlijk een bijzonder jaar voor mij! ‘Overstekers’ werd van een stil project, waar alleen mijn dichtste vrienden iets van wisten, tot een echt boek dat in de boekenwinkels ligt. Het proces om van het ene punt tot het andere te komen, was ook niet te versmaden… ik heb mijn vleugels dit jaar echt mogen uitslaan als schrijver.

Een mooi moment om even dankbaar stil te staan bij de professionele steun van mijn bevlogen uitgever en redacteur bij Lannoo, bij mijn welwillende proeflezers die bereid zijn éérst enthousiast te zijn (schrijvers zijn fragieler dan je denkt) en daarna alsnog stevig kritisch (schrijvers willen bovenal een écht goed boek en blijken dan toch steviger dan ze zelf denken), bij de boekhandelaars die ‘Overstekers’ hebben aanbevolen bij de liefhebbers, en bovenal bij elke lezer die ‘Overstekers’ de kans heeft gegeven om haar of hem mee te slepen in een wereld op de grens van ‘gewoon’ en fantasy, en die heeft meegeleefd met Mirabel en de lastige, ergerlijke, gevaarlijke, verleidelijke of grappige Overstekers om haar heen…

Nu ik uitkijk naar 2018 ligt daar al best gauw weer een nieuwe mijlpaal in het verschiet. Het tweede deel van ‘Overstekers’ is net op de valreep van 2017 afgeschreven geraakt… en ligt nu te rusten. Klaar om in het nieuwe jaar weer te worden bovengehaald, bijgeschaafd, door elkaar geschud en nog beter gemaakt. De reacties op de ruwe versie evolueren van ‘ik lach me niet goed met die passage in de pluktuin’ naar ‘ik wil niet zeggen dat het beter is dan deel 1, want dat vond ik fantastisch, dat weet je, maar… zou het kunnen dat deel 2 nog spannender is?’ – Dat zou zomaar kunnen, ja. * lacht genoeglijk achter haar klavier *

En verderop in 2018… Ideeën! En een paar goede voornemens… Misschien komt er een vertel-voorstelling op een fantasy-festival of ergens anders. Mijn blog wil ik wat vaker onderhouden. En deel 3 voor Overstekers lonkt ook al, met heel nieuwe twists…