Blog,  Over schrijven

Hamley goes live: voor schrijvers en lezers

Nu iedereen in min- of meerdere mate binnen opgesloten zit, is het voor boekenwurmen hét moment om in een boek te duiken… 

… misschien wel in dat ene boek dat je altijd al zelf wilde schrijven? 

In deze coronatijden hebben velen die niet in de frontlinies aan het vechten zijn, ineens meer tijd om handen. Tegen de muren opvliegen? Dat is één optie, maar niet de leukste. Het leek mij al met al een goed moment om mensen met schrijfkriebels (veilig online) samen te brengen.

In samenwerking met mijn uitgever, Sandra van Hamley Books, maakten we er een challenge van: 22 dagen, elke dag 1.000 woorden schrijven, met als doel: 22.000 woorden. We beginnen op 24 maart en gaan door tot 14 april. Als je goed telt, zitten er dus ook een paar vrije dagen bijgerekend (vooruit dan maar).

22.000 woorden?? 

Zonder een streefdoel is het geen challenge! Maar de hoofdzaak is schrijven, en blijven schrijven. Ben jij een trage schrijver, stel voor jezelf dan een kleiner doel in, en kom alsnog gezellig meedoen.

Waar, wat, hoe?

Je schrijft thuis op jouw favoriete schrijfplekje. Twee keer per week is er een online bijeenkomst, waarin de strenge coach (wie, ik?) iedereen die niet genoeg heeft geschreven sit-ups laat doen. (Oh ja, en ook nog wat tips meegeeft en vragen beantwoordt. ) We hebben ook een privé-Facebookgroep waarin je met je medeschrijvers kunt babbelen.

Alle informatie vind je op de Facebookpagina van Uitgeverij Hamley Books!

Geen schrijver maar een lezer?

Ook dan is het de moeite om een kijkje op die pagina te nemen, want er staan heel wat live sessies met auteurs gepland. Het moment om al je vragen te stellen of een auteur uit zijn / haar eigen werk te horen voorlezen.